معرفی انواع آسانسور ها | تعریف آسانسور

با معرفی انواع آسانسور در این مقاله در خدمت شما عزیزان هستیم. اگر می‌خواهید با سیستم آسانسورهای مختلف آشنا شوید، تا پایان این مقاله همراه ما باشید. ما در این مقاله تلاش کرده‌ایم مطالبی را بیان کنیم که در نهایت بتوانید بر اساس نیاز خود، بهترین انتخاب را داشته باشید.

همان طور که می‌دانید پروژه‌های ساختمانی معمولا پروژه‌های طولانی هستند. طولانی بودن این پروژه‌ها به دلیل جزئیات کارهایی است که باید به بادقت و به درستی انجام شود. فرآیند ساخت و ساز ساختمان فرآیند بسیار مهمی است و برای آن که به بهترین شکل انجام شود، لازم است موارد زیادی را در نظر گرفت. از مهم‌ترین مواردی که باید به آن‌ها دقت داشت انتخاب ساختار ساختمان و همچنین مصالح مناسب و باکیفیت است.

در ساخت ساختمان‌های چند طبقه، باید راهی را پیدا کرد که افراد بتوانند به آسانی به هر طبقه دسترسی داشته باشند. پله‌ها یکی از موردهایی است که می‌توان از آن‌ها برای دسترسی به طبقات دیگر ساختمان استفاده کرد، اما عاقلانه‌تر است که از انواع آسانسورها برای رفت و آمد میان طبقات استفاده کرد. استفاده از آن‌ها مزیت‌های بسیار زیادی دارد. به عنوان مثال افرادی که دچار معلولیت و یا محدودیت‌های حرکتی هستند، برای رفت به طبقات بالا، دچار مشکل نخواهند شد.

 

تعریف آسانسور و انواع آن

انواع آسانسور

در این بخش از مقاله و بخش‌های بعدی با تعریف آسانسور و انواع آن در خدمت شما عزیزان هستیم. در این جا تعریفی از آسانسور را ارائه می‌دهیم و نحوه‌ی کارکرد آن را به طور کلی شرح خواهیم داد. در بخش‌های بعدی به طور مفصل انواع آن‌ها را معرفی می‌کنیم.

آسانسور در واقع سکویی است که باز و بسته می‌شود و برای بالا و پایین بردن افراد و یا کالاها به طبقات بالا و پایین استفاده می‌شود. در گذشته، در هنگام ساخت و ساز ساختمان‌ها، بسیاری از مهندسین از نصب آسانسور خودداری می‌کردند، زیرا نصب و نگهداری آن‌ها هزینه‌بر بود. اما امروزه با توجه به گسترش ساخت و ساز ساختمان‌های چند طبقه، استفاده از آن‌ها اجباری شده است.

در گذشته آسانسورها تنوع زیادی نداشتند، اما امروزه با گسترش فناوری، انواع آن‌ها طراحی شده و با آپشن‌های مختلفی به بازار ارائه می‌گردد. در ادامه انواع آن‌ها را معرفی می‌کنیم.

 

معرفی انواع آسانسورها

در گذشته بسیاری از آسانسورها تنها باید از طریق یک اتاق ماشین کنترل می‌شدند. اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی، راه‌های دیگری هم جهت کنترل وجود دارد و بسیاری از آسانسورها به دلیل داشتن مکانیزم ایمنی داخلی، نیازی به اتاق ماشین ندارند.

آسانسورها با توجه به ظرفیتی که برای حمل و نقل مورد نیاز است، انتخاب می‌شوند. بنابراین باید گوییم که طراحی آن‌ها براساس وظایفی که دارند، انجام می‌شود. به عنوان مثال در برخی از ساختمان‌ها، از آسانسورهای بزرگ جهت حمل بارها به طبقات مختلف ساختمان استفاده می‌شود. به عنوان مثال دیگری، می‌توان به آسانسورهایی بیمارستان‌ها اشاره کرد و اگر دقت کنید به گونه‌ای طراحی شده‌اند که جا به جایی بیماران راحت باشد.

در حالت کلی انواع آسانسورها به چهار دسته‌ی کلی تقسیم می‌شوند:

  • آسانسورهای گیربکس‌دار و بدون گیربکس
  • آسانسورهای هیدرولیک
  • آسانسورهای MRL
  • آسانسورهای خانگی خلأ

انواع آسانسور کششی را بشناسید

دسته‌‌ی اول انواع آسانسور کششی هستند که در این بخش از مقاله، آن‌ها را معرفی می‌کنیم. در حالت کلی باید بگوییم که این مدل از آسانسورها، خود به سه دسته تقسیم می‌شوند:

کششی: جهت بالا و پایین رفتن کابین در این آسانسورها از طناب‌هایی مخصوص استفاده می‌شود. در واقع عملکرد اصلی طناب‌ها، بالا و پایین بردن کابین آسانسور است. این دسته از آسنسورها برای مصارف نسبتا معمولی استفاده کرد و لازم است بدانید که نسبت به آسانسورهای هیدرولیک، بسیار سریع‌تر حرکت می‌کنند.

کششی دنده‌ای: از دیگر انواع آسانسورها می‌توان‌ به آسانسور کششی دنده‌ای اشاره کرد. در ساخت این آسانسورها از موتوری استفاده شده است که گیربکس به آن متصل است. این آسانسورها می‌توانند در هر دقیقه تا  فوت سرعت داشته باشند. همچنین بیش‌ترین مسافتی که می‌توانند طی کنند، 250 فوت است.

آسانسور کششی بدون گیربکس: این آسانسورها دنده‌ای برای تنظیم سرعت ندارند و از این رو به آن‌ها کششی بدون گیربکس گفته می‌شود. برای آسمان خراش‌ها، این آسانسورها می‌توانند انتخاب بسیار خوبی باشند.

آسانسور هیدرولیک

انواع آسانسور هیدرولیک را بشناسید

در حالت کلی حرکت اصلی انواع آسانسور هیدرولیک توسط یک پیستون انجام می‌شود. انواع آن‌ها عبارت‌اند از:

هیدرولیک طناب‌دار: در این نوع از آسانسورها همان طور که از اسم آن هم پیداست از یک طناب و پیستون برای بالا و پایین بردن کابین آسانسور انجام می‌شود.

هیدرولیک معمولی: برای نصب این نوع از آسانسورها، باید گودالی طراحی شده و ساخته شده باشد. به عنوان مثال زمانی که آسانسور شروع به پایین آمدن می‌کند، گودال از یک پیستون جمع شونده پشتیبانی می‌کند.

هیدرولیک بدون سوراخ: این نوع از آسانسورها و عملکرد آن‌ها، تقریبا همانند آسانسور معمولی است. اما بر خلاف آسانسورهای معمولی، در این جا نیازی به تراش یا سوراخ در زیر گودال نیست.

در کل باید بگوییم که انواع آسانسور هیدرولیک نسبت به دیگر آسانسورها، طرفداران بیش‌تری دارند و دلیل آن قیمت مقرون به صرفه‌ی آن‌ها و همچنین هزینه‌ی کمتر تعمیر و نگهداری این مدل از آسانسورها است.

 

آسانسور MRL و خانگی خلأ

آسانسور MRL: از این مدل آسانسورها در ساختمان‌هایی که طبقات بسیار زیادی دارند، استفاده می‌شود. دلیل آن هم مصرف انرژی کم توسط این مدل از آسانسورهاست. از دیگر مزیت‌های این آسانسور می‌توان به فضای کمی اشاره کرد که برای نصب و راه‌اندازی به آن نیاز دارند.

آسانسور خانگی خلأ: این آسانسورها که با نام آسانسور رانده شده بر هوا نیز شناخته می‌شوند، در سال 2005 به بازار آمدند. در نصب و راه‌اندازی آن‌ها از هیچ سیم قرقره‌ای یا کابلی استفاده نمی‌شود. نکته‌ای که در طراحی این آسانسورها، توجه افراد را به خود جلب کرده است، کارکرد این آسانسورها بر اساس قوانین طبیعی فیزیک است.

آسانسور هیدرولیک

سخن پایانی

در این مقاله تلاش کردیم انواع آسانسور را به طور کامل معرفی کنیم. در ابتدای مقاله تعریف کلی از آسانسور را ارائه دادیم و در رابطه با عملکرد کلی آن‌ها صحبت کردیم. در ادامه به سراغ معرفی انواع آن‌ها رفتیم و دانستید که در حالت کلی آسانسورها به چهار نوع کلی تقسیم می‌شوند و هر کدام از آن‌ها نیز به چند دسته‌ی مختلف تقسیم‌بندی می‌شوند. امیدواریم از خواندن مطالب این مقاله، نکات مهم و کاربردی را بدست آورده باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت AkeLift کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *